Beyaz Çay



Beyaz çay ; yeşil çay ile aynı bitkinin yapraklarından elde edilen bir çaydır. Yeşil çaya oranla kafein miktarı oldukça az olup tadı hafif ve yumuşaktır. Yüksek oranda antioksidan ve flavanoidler içerir. Ayrıca şimdiye kadar tüketilen en az işlenmiş çaydır. Bu sayede içeriğinde ki antioksidanlar değişmemektedir.

KİLO KAYBI

Obeziteye neden olan kan kolesterolünü kontrol altında tutar. 2009 da yapılan çalışmalar da yağ hücrelerinin üzerinde ki olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir. Yağ hücrelerinin büyümesini engellemesinin yanı sıra mevcut yağ hücrelerinin de yıkımını sağlar. Sıkı bir spor planı ve dengeli bir beslenme diyeti ile birlikte kullanıldığında oldukça büyük bir etki sağlar.

CİLDE ETKİLERE


Çok uzun süre güneşe maruz kalmanın oluşturduğu ciltteki zararları önleyen antioksidanlar içerir. Bağışık sistemini güçlendirerek güneşte kalmanın ciltte meydana getirdiği hücre hasarlarını azaltır.Stres, yoğun yaşam tarzı ve uzun güneş banyosu sonrasında oluşan serbest radikallerin yol açtığı geri döndürülebilir hasarlara karşı cildi korur.


Ayrıca içerdiği antioksidanlar ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve kan şekeri düzeylerini azaltarak diyabet riskini azaltır. Stres seviyelerini azaltır ve enerji seviyelerini arttırır. Metabolizma hızını arttırır . Osteoporoz, plak,diş çürükleri  ve kötü nefes kokusunu azaltır.Kanın incelmesini sağlayarak kan basıncı ve kolesterol seviyelerini düşürür.


 Her ne  kadar faydası çok da olsa ve siyah çay ile yeşil çaya oranla kafein oranı düşük de olsa günde 3 bardaktan fazla içilmesi pek tavsiye edilmiyor. Fazla içilmesi metabolizmayı hızlandırma etkisi dolayısıyla kalp çarpıntısına neden olabilmektedir. Geceleri tüketilmesi uykusuzluğa neden olabilir.

Yüksek tansiyonunuz varsa , herhangi bir ilaç kullanıyorsanız , gebelik veya emzirme dönemindeyseniz doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Her şeyin fazlası zarar , azı karardır. Ona göre tüketmenizi tavsiye ederim.

Yorumlar