Laktozsuz süt nedir ? Kimler Tüketebilirler?

Bugün ki yazımda sizlerle  Laktozsuz süt hakkında bir yazı paylaşacağım . Diyetisyenlerin birkaçında içtiklerini ve Laktozsuz sütü önerdiklerini gördüm ve  geçenler de de Starbucks da Laktozsuz süt ile yapılmış  Latteyi denedikten sonra Laktozsuz süt hakkında araştırma yaptım. Bir sonraki yazımın Laktozsuz süt  hakkında olmasına karar verdim. İsterseniz fazla uzatmadan başlayalım ?


İlk önce " Laktoz " nedir onunla başlayacak olursak ;    Laktoz doğada yalnızca
sütte bulunan süt şekeri  de denilen   bir disakkarit olup sütün en önemli karbonhidratı dır.  Sütün aromasında önemli bir payı bulunmaktadır.

Asıl konumuza yani Laktozsuz Süte gelelim. Laktozsuz sütü özellikle laktoz in toleransına sahip kişiler başta olmak üzere herkes tüketebilir. Peki bu laktoz in toleransı nedir ? derseniz ; Laktoz in toleransını dünyadaki insanların %70 inde görülüyor . Özellikle Asya , Afrika ve Akdeniz ülkelerinde görülen Laktoz in toleransını  birkaç kelimeyle tanımlayacak olursak Laktoz hassasiyeti diyebiliriz.  Süt tüketimi sonrasında ortaya çıkan bir sindirim sorunu olan  " Laktoz İn toleransı " süt içindeki laktozun sindirilememesi  karın ağrısı, kramplar, gaz ve ishale neden olur.   Bu yüzden Laktoz İn toleransı yaşayanların Laktozsuz süt  ve süt ürünlerini tüketmesi gerekir.  Bunun dışında  Laktozsuz  süt  içerisinde D vitamini ve  Kalsiyum açısından zengin olup normal sütten daha fazla günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılar.


Normal süt ile Laktozsuz süt arasındaki tek fark aslında Laktozdur. Bunun dışında Laktozsuz sütte normal sütteki bütün besin ögeleri bulunmaktadır.

Normal süt yerine Laktozsuz süt içmenizi tavsiye ederek burada yazımı bitiriyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere TAKİPTE KALIN ... 

Yorumlar